PURENTALIHASHIERONTA  PÄÄHIERONTA  KASVOHIERONTA

Kun kärsit purentaongelmasta. Purentaongelmat, siihen liittyvät ongelmat, bruksismi, käytätkö purentakiskot öisin, sinulla on tapana kiristää hampaita yhteen kun olet stressaantunut, purentalihakset ovat kiristyneet ja jännittyneet, leukojen väsyminen ja jäykkyys, suun rajoittunut avautuminen ja alaleuan liikehäiriöt. Muita oireita ovat mm. hammassärky, päänsärky, kasvokipu, korvakipu ja korvatinnitus.

Viittaavat purentaelimistön kipu ja toimintahäiriöön. Purentalihashieronnalla voidaan auttaa ja helpottaa kivut, säryt ja oireet. Usein vaatii muutamia hoitokertoja ja siihen jatkossa säännölliset purentalihasten hierontakäynnit. Ennaltaehkäisevänä hoitona voidaan välttää tulevista ongelmista.


Purentalihashieronnassa käsitellään kokonaisvaltaisesti pään- & kasvonalue.

Pää, niska-hartiat ja rinta ovat kehon tärkeitä energiakeskuksia. Unohtamatta rintalihakset, jotka ovat hengityksen apulihakset; m.pectoralis major eli iso rintalihas, joka avustaa uloshengityksessä ja m.pectoralis minor eli pieni rintalihas, joka avustaa sisäänhengityksessä, nämä joutuvat jatkuvasti koville rasituksille. Kun olet stressaantunut tai kiireinen, kehosi alkaa kertyä jännitystiloja. Ne voivat myöhemmin tulla ilmi niskan ja hartioiden jäykkyytenä, silmien rasittumisena, josta voi aiheuttaa päänsärkyä tai migreeniä ja toisinaan jopa hiustenlähtö-ilmiönä.

Tässä tulemme myös käsittelemään purentalihakset, kallonpohjan, kaulan aluetta, (sekä riippuen hoidon pituudesta, jos on aikaa käsittelemme myös niska-hartia että rintalihakset unohtamatta). Pää- ja kasvojen lihakset tullaan käsittelemään monipuolisilla hieronnan tekniikoilla ja otteilla.

Lähtökohtaisesti aina asiakkaan tarpeen sekä toiveita huomioiden että kuunnellen.

Esim. asiakas narskuttelee öisin hampaita ja näin ollen purentalihakset ja leuan lihakset ovat kireitä. Siispä lähdetään tällä kertaa hierontaa painottaen kaulan, leuan- ja purentalihaksia. Tavoitteena tietysti haetaan narskuttelusta, johtuvien lihasten kireyksien helpotusta.


Hyödyt & vaikutukset

Pään hierominen vahvistaa hiuspohjan verenkiertoa nopeuttaen solujen uusiutumiskykyä ja edistäen tervettä hiustenkasvua.


Päähieronta edistää verenkiertoa pään, niskan, hartioiden ja käsivarsienseudulla. Hapen ja ravinteiden saanti paranee ja kuona-aineiden poistuminen tehostuu tällä stressin kuormittamalla kehon alueella.

Lihas - ja hermokudoksen rentoutuessa lihasjännitys pienenee ja liikkuvuus lisääntyy. Helpottaa erilaisia kiputiloja sekä jännityspäänsärkyä.

Hoidosta ovat saaneet apua myös lukuisat migreenistä kärsivät, hoito tulee kuitenkin ajoittaa migreenikohtauksen jälkeiseen aikaan, ettei kohtauksen aikainen kipu lisäänny hieromisesta.


Apua on saatu stressitinnitukseen (korvien soiminen), poskiontelontulehduksiin, kuukautisia edeltävään turvotukseen ja kireyteen.

Moni mainitsee myös unen laadun parantuneen, lähes poikkeuksetta hoidon jälkeen hoidetut kuvaavat unen olleen rauhaisaa ja syvää.

Silmien alueen verenkierron aktivoituminen puolestaan rentouttaa ja rauhoittaa silmien lihaksistoa kirkastaen katsetta ja vähentäen niiden väsymistä. Vilkastunut verenkierto kuljettaa aivoille happea. Se parantaa keskittymistä ja selkeyttää ajattelua sekä helpottaa henkistä väsymystä.

Rentoutuminen kasvattaa stressinsietokykyä, vähentää ahdistuneisuutta ja ärtyneisyyttä, eheyttää ja lisää itseluottamusta.

AUTTAA MIGREENI ONGELMAAN