GUA SHA-HIERONTA

Gua sha-hieronta on vanha perinteinen kiinalainen hoitomenetelmä. Hierottavalle alueelle hierotaan öljyä. Hieronta suoritetaan painellen ja kaapimalla ongelma-alueen ihoa lastamaisella kammalla, joka on tehty joko metallista, kivestä tai puolijalokivistä. Guashaus elvyttää aineenvaihduntaa ja avaa tehokkaasti hiusverisuonia. Kun guāshāsta jäävät jäljet, niitä kutsutaan nimellä shā. Shān värien sanotaan kertovan alueella esiintyvän ongelman luonteesta. Hoidon käsittelystä voi mahdollisesti ilmestyä myös mustelmia paikallisesti hoidettavalle alueelle.

Terapian päämäärä on parantaa verenkiertoa ja Qi-energian liikettä kehossa asuvien meridiaaneja pitkin. Gua sha on erinomainen hoito, on erittäin rentouttava. Toimii erinomaisesti nopeassa paikallisessa kivussa sitä poistaen ja hoitaen.

Gua sha on luonnollinen terapia, sopii sekä akuuttien että kroonisten erilaisten sairauksien hoitoon mm. faskiat, lihaskalvot, lihasjännitykset, lihaskireydet, krooniset kiputilat, selkä-, polvi-, niska-, hartia-, ja nivelkipuihin, jäätynyt olkapää, tennis-/golfkyynärpää, flunssa, kuume, lantion alueen lihas- ja kalvokireydet sekä jännitykset, migreeni, kaulan ja nivelten jäykkyys, nivelreuma, ruoansulatuskanavan häiriöt sekä monet muut ongelmat.


Gua sha -proseduureja voi tehdä 3-7 päivän välein, mutta kuitenkin vasta silloin, kun edelliset ns. "sha"-jäljet eli mahdolliset punaiset tai siniset läiskät ovat iholta kadonneet. Parantumisprosessi alkaa heti ja jo hieronnan aikana kivut saattavat häipyä.Kroonisten sairauksien parantamiseksi enemmän kuin yksi hoitokerta voi olla tarpeen. 

Hierontaa voi tehdä säännöllisesti ja myös ennaltaehkäisevällä tarkoituksella, jotta keho puhdistuisi myrkyllisistä aineista, verenkierto ja lymfakierto paranisi, väsymys hellittäisi, Qi-energia liikkuisi kehossa vapaasti ja immuunijärjestelmä vahvistuisi.Tämä hoitomuoto soveltuu niille, jotka eivät paheksu tai säihkähdä pienistä / isommista punoitus-jäljistä tai mustelmista, kun kehoon niitä ilmestyy hoidon myötä. Jäljet saattavat toisinaan myös olla hyvinkin näkyvät, joka ilmaisee ongelman luonteesta.


Terapeuttisen hoidon jälkeen ei saa mennä heti kylmään tai tuuliseen paikkaan, myöskin tulisi välttää ilmastointilaitteiden tai tuulettimien läheisyyttä, kunnes keho on lämmin.
On suositeltavaa levätä 20-30 minuuttia sekä juoda lämmintä vettä tai teetä, paras vaihtoehto on kevyesti suolalla tai sokerilla maustettu vesi.
Suositeltavaa olla käymättä suihkussa hoidon jälkeen 12-24 tuntia, koska ihohuokoset ovat auki ja tulisi antaa sen rauhassa palautua ja pitää kehon lämpimänä ja kuivana.


Gua Shan terapeuttiset hyödyt & vaikutukset

  • Puhdistaa kehosta kuona-aineet
  • Lievittää lihas- ja jännekipua
  • Auttaa astmaan
  • Lievittää tulehdustiloja
  • Vaikuttaa positiivisesti liikeratoihin
  • Parantaa verenkiertohäiriötä
  • Parantaa ihon kuntoa
  • Auttaa ruuansulatuskanavan ja virtsateiden ongelmissa
  • Voi myös lievittää synnytyskipuja                                                                                                                             

VÄLITTÖMÄSTI AVAA LIHASKALVOT