KUIVAKUPPAUS-HIERONTA

Kuppaus on ollut yksi tärkeimmistä hoitomuodoista noin 3000-vuoden ajan kiinalaisessa lääketietieessä. Länsimaisen lääketieteen edustajat ovat myös käyttäneet kuivakuppausta vuosisatojen ajan monenlaisten sairauksien hoidossa. Kuppauksessa voidaan käyttää lasisia, muovisia tai keraamisia kuppeja. Kupit kiinnitetään iholle ns. akupunktio-pisteille. Kuivakuppauksessa ei tehdä viiltoja, joten hoito on veretöntä ja kivutonta.

Kuppeja voidaan pitää paikallaan akupisteissä. Kuivakuppauksen voi myös yhdistää sulavasti hieronnan yhteyteen. Kupin alle muodostuu alipaine, joka imaisee ihon pehmytkudoksen kupin sisään. Kuivakuppaus on erittäin tehokasta: jo 20 minuutin käsittely vastaa jopa tunnin perinteistä hierontaa. Hoito on eräänlainen kuppauksen, sidekudoshieronnan ja lymfahieronnan yhdistelmä. Imukuppihieronta rentouttaa ja puhdistaa kehoa. Hoidon käsittely voi aiheuttaa ihon punoitusta, mustelmia ja verenpurkaumia, mutta häviävät kyllä yleensä viikossa. Mitään pysyviä jälkiä ei jää kehoon kyseisestä hoidosta.

Puhdistu kuona-aineista

Kuppaus on ärsytyshoitoa, joka elvyttää aineenvaihdunnan ja rentouttaa kehoa. Alipaineen aiheuttama imuvaikutus aktivoi veren ja imunesteen virtausta. Kuppaamalla saadaan kehon immuunipuolustus aktivoitumaan ja keho alkaa puhdistautua kuona-aineista. Aineenvaihdunnan elpyessä lihakset ja keho rentoutuvat ja kivut lievittyvät sekä useimmiten poistuvat kokonaan.

Kuivakuppaus vaikuttaa lihaskipuihin ja selluliittiin

Kuivakuppauksella hoidetaan tänä päivänä päänsärkyä, niska-, hartia- ja selkä-alueen vaivoja ja erilaisiin lihaskipuihin, niveltulehduksiin, tenniskyynärpäähän, hiirikäteen tai iskiaskipuihin. Joillekin siitä voi olla apua astmaan, yskään, vilustumisoireisiin tai jopa reumaattisiin sairauksiin. Kehon tukoksia avaamalla saadaan keho voimaan tasapainoisemmin. Hoidettaessa vatsan ja reisien kosmeettista selluliittia, kuppaus-hieronta kiihdyttää imunestekiertoa ja verenkiertoa tasoittaen ihoa. Kuivakuppaus vähentää nivelten jäykkyyttä sekä parantaa liikkuvuutta. Revähdyksiin ja turvotuksiin saadaan myös apua tehokkaan alipaineen avulla.Kuppaus-hieronnan hyödyt ja sen vaikutukset

1) aineenvaihdunnan ja lymfanestekierron aktivointi

2) kuona-aineiden ja nesteiden poisto

3) urheilusuoritusten jälkeinen lihashuolto

4) poistaa kivut ja turvotukset

5) poistaa lihaskovettumat, lihassäryt ja erilaiset lihasten jännitystilat

6) verenkierron vilkastuttaminen


Vastustuskyky nousuun! Kuivakuppaus nostaa myös elimistön vastustuskykyä. Ennen antibioottien aikakautta kuivakuppauksella hoidettiin menestyksekkäästi muun muassa erilaisia hengityselinten tulehdustiloja, kuten keuhkoputkentulehdusta, yskää, vilustumisia jne. Kuivakuppauksella nykyäänkin parantuminen nopeutuu ja toipilasaika lyhenee.

Kuppaus hoitomenetelmiä on erilaisia, jokaisella on oma vaikutuksensa kehon energiaan

  • kiinteä kuivakuppaus; kupit pidetään paikoillaan pisteiden päällä
  • nopea kuivakuppaus; kuppeja nostellaan eli "hypytetään" iholla
  • liukukuppaus; kuppeja liu'utetaan iholla esim. öljyn avulla tai ilman
  • neulakuppaus; kuppi asetetaan niin, että akupunktioneula jää kupin sisään
  • moksakuppaus; moksavillaa poltetaan akupunktioneulassa, tämän jälkeen kuppi asetetaan niin, että neula jää kupin sisään
  • mikroverenpäästö; ihoon pistetään pieni haava ja imetään verta kuppiin
  • yrttikuppaus; yrttikeitosta sisältävä kuppi asetetaan iholle

VASTUSTUSKYKY NOUSUUN