PÄÄ- JA KASVOHIERONTA

PURENTALIHASRYHMÄN KÄSITTELY

Pää, niska-hartiat ja rinta ovat kehon tärkeitä energiakeskuksia. Unohtamatta rintalihakset, jotka ovat hengityksen apulihakset; m.pectoralis major eli iso rintalihas, joka avustaa uloshengityksessä ja m.pectoralis minor eli pieni rintalihas, joka avustaa sisäänhengityksessä, nämä joutuvat jatkuvasti koville rasituksille. Kun olet stressaantunut tai kiireinen, kehosi alkaa kertyä jännitystiloja. Ne voivat myöhemmin tulla ilmi niskan ja hartioiden jäykkyytenä, silmien rasittumisena, josta voi aiheuttaa päänsärkyä tai migreeniä ja toisinaan jopa hiustenlähtö-ilmiönä.

Tässä tulemme myös käsittelemään purentalihakset, kallonpohjan, kaulan- sekä niska-hartia että rintalihakset unohtamatta. Pää- ja kasvojen lihakset tullaan käsittelemään rentouttavilla hieronnan tekniikoilla ja otteilla.

Lähtökohtaisesti aina asiakkaan tarpeen sekä toiveita huomioiden että kuunnellen.

Esim. asiakas narskuttelee öisin hampaita ja näin ollen purentalihakset ja leuan lihakset ovat kireitä. Siispä lähdetään tällä kertaa hierontaa painottaen kaulan, leuan- ja purentalihaksia. Tavoitteena tietysti haetaan narskuttelusta, johtuvien lihasten kireyksien helpotusta.

Silmien alueen verenkierron aktivoituminen puolestaan rentouttaa ja rauhoittaa silmien lihaksistoa kirkastaen katsetta ja vähentäen niiden väsymistä. Vilkastunut verenkierto kuljettaa aivoille happea. Se parantaa keskittymistä ja selkeyttää ajattelua sekä helpottaa henkistä väsymystä.

Pään hierominen vahvistaa hiuspohjan verenkiertoa nopeuttaen solujen uusiutumiskykyä ja edistäen tervettä hiustenkasvua.

Lihas - ja hermokudoksen rentoutuessa lihasjännitys pienenee ja liikkuvuus lisääntyy. Tämä voi helpottaa erilaisia kiputiloja kuten jännityspäänsärkyä.

Apua on saatu myös stressitinnitukseen (korvien soiminen), poskiontelontulehduksiin, kuukautisia edeltävään turvotukseen ja kireyteen.

Päähieronta edistää verenkiertoa pään, niskan, hartioiden ja käsivarsienseudulla. Hapen ja ravinteiden saanti paranee ja kuona-aineiden poistuminen tehostuu tällä stressin kuormittamalla kehon alueella.

Hoidosta ovat saaneet apua myös lukuisat migreenistä kärsivät, hoito tulee kuitenkin ajoittaa migreenikohtauksen jälkeiseen aikaan, ettei kohtauksen aikainen kipu lisäänny hieromisesta.

Moni mainitsee myös unen laadun parantuneen, lähes poikkeuksetta hoidon jälkeen hoidetut kuvaavat unen olleen rauhaisaa ja syvää.

Rentoutuminen kasvattaa stressinsietokykyä, vähentää ahdistuneisuutta ja ärtyneisyyttä, eheyttää ja lisää itseluottamusta.

Tässä lista yleisimmistä hierontaan liittyvistä kontraindikaatioista eli vasta-aiheista, jotka tulisi huomioida ennen hierontaan saapumista. Listan ei ole tarkoitus pelotella, vaan informatiivinen tietopaketti hieronnan vasta-aiheiden huomioimisesta ja tärkeydestä.