KLASSINEN VAI URHEILUHIERONTA?

Klassinen ja urheiluhieronta soveltuvat kenelle tahansa, iästä ja ammatista riippumatta. Mitä eroa on klassisella ja urheiluhieronnalla?

Klassinen hieronta on lihaksia rentouttavaa hierontaa ja urheiluhierontaa voidaan mieltää osaksi lihashuoltoa. Urheiluhieronnan tekniikka eroaa klassisesta hieronnasta otteiden ja voimakkuuden perusteella.

Urheiluhieronta on erityisesti lihasta venyttävää ja muokkaavaa hierontaa. Siinä lihasta hierotaan monesta eri suunnasta pitkittäisillä ja poikittaisilla otteilla. Molemmilla hieronnan tyyleillä pyritään kuitenkin lihasten aineenvaihdunnan vilkastumiseen ja nopeuttamaan kuona-aineiden poistumista elimistöstä.

Ammattitaitoinen hieroja soveltaa tilanteen mukaan asiakkaalle soveltuvia klassisen- ja urheiluhieronnan tekniikoita ja otteita käyttäen, riippuen hoidon tavoitteesta ja siitä mitä aluetta hierotaan.

Lihasten rentoutuminen mahdollistaa niiden kehittymisen, siksi hieronta on tärkeä osa lihashuoltoa. Säännöllinen lihashuolto ehkäisee myös rasitusvammoja, esimerkiksi revähdyksiä ja ponnistuspäänsärkyä treenin yhteydessä. Urheiluhieronnasta on usein apua myös työperäisiin lihasten rasituksiin.

Hieronta-aikaa varatessasi sinun ei tarvitse tietää kumpi hierontamenetelmä on sinulle parempi. Terapeutti tekee arvion hierontaa tehdessään ja huolehtii siitä, että saat juuri sinulle sopivan hieronnan.

Hierontahoidon viisi käskyä, joita suositellaan noudattaa hieronnan jälkeen! 

1) Älä jämähdä. 2) Venyttele. 3) Vältä raskaita suorituksia, mutta muista liikkua! 4) Juo runsaasti vettä. 5) Pukeudu lämpimästi, pidä keho lämpimänä! 

Hieronnan hyödyt ja sen vaikutukset:

Lisää kehon tietoisuutta Ylläpitää suorituskykyä, lihastasapainoa ja täysiä liikelaajuuksia Rentouttaa lihaksia ja mieltäPalauttaa rasituksesta, lievittää kipua ja stressiäEdistää kuona-aineiden poistumistaVilkastuttaa verenkiertoa ja ruoansulatustaPuhdistaa kehoa, lymfa- ja verenkierron kauttaEdistää happi-hiilidioksidin vaihtoa hengityselimistössäNopeuttaa erilaisten vammojen paranemisprosessia Lisää lihaksiston kimmoisuutta ja ravinteiden saantiaLisää luiden ja nivelten ravinteiden saantiaVapauttaa endorfiineja (mielihyvä, vähentää kipua), serotoniineja (mieliala) ja oksitosiinia (lieventää pelkoa ja ahdistusta) VAIKUTTAA KOKONAISVALTAISESTI KEHON & MIELEN HYVINVOINTIIN

Tässä lista yleisimmistä hierontaan liittyvistä kontraindikaatioista eli vasta-aiheista, jotka tulisi huomioida ennen hierontaan saapumista. Listan ei ole tarkoitus pelotella, vaan informatiivinen tietopaketti hieronnan vasta-aiheiden huomioimisesta ja tärkeydestä.